Hoeveel is Zijn woord je waard?

Afgelopen week las ik een bericht in de krant over de komst van voormalig president Barack Obama naar Nederland. Het evenement in Amsterdam was al snel uitverkocht. Een entreekaartje om naar de woorden van deze man te luisteren kostte je €1.000 en voor een plaats op de eerste rij €1.300 Deze bedragen vertelden mij voldoende over het verlangen van de mensen deze persoon te willen ontmoeten en te horen spreken. Barack Obama zou komen om diverse vragen te beantwoorden. Hoeveel is het jou waard om zijn woord te horen?

De Bijbel spreekt ook van een man wiens wijsheid alom bekend stond, zijn naam was Salomo. Van heinde en verre kwamen de mensen om Salomo zelf te zien en horen. Ook Salomo kreeg bezoek van mensen die graag wilden uitvinden of al wat ze over hem hadden gehoord wel waar was.

1 Koningen 10  Toen de koningin van Sheba hoorde hoe de Heere Salomo met wijsheid had gezegend, besloot zij hem met raadsels op de proef te stellen. Zij arriveerde in Jeruzalem met een grote karavaan kamelen, beladen met specerijen, goud en juwelen en zij gaf hem al de raadsels op. Salomo loste deze feilloos op, niets was te moeilijk voor hem, want de Heere gaf hem elke keer de juiste antwoorden in de mond.

Klopt, dit is een gebeurtenis van lang geleden. Later kwam er een andere Persoon op het toneel van de tijd, genaamd Jezus van Nazareth.

Lucas 2:40 ...vervuld met wijsheid.

Mattheus 12:42  Zie, iemand meer dan Salomo.

Maar hoe is dat voor vandaag? Ik geloof dat het mogelijk is om tijdens de prediking van het Evangelie de Heilige Geest op te merken. Over Hem wil ik je zeggen: Hij is Degene die meer is dan Salomo. Hij is degene die je openbaring kan geven. Hij is degene die je begrip geeft waar het werkelijk in dit leven om gaat. Zou je dat niet graag willen meemaken?

Mocht je een bijeenkomst of kerkdienst willen bijwonen, het maakt echt niet uit of je nu voor- of achterin de zaal gaat zitten, omdat Hij jou ook kent. Vraag in je persoonlijk gebed of deze grote Persoon, Jezus Christus, door Zijn Heilige Geest tot je hart wilt spreken en let op wat er gebeurt.

Doe ook een stap in geloof. Kom en zie wat Hij vandaag tot je te zeggen heeft.

Ik geloof dat ‘Hij die groter is dan Salomo’  er vandaag voor jou en mij is.

Vliegtuig in zon 2018