Een veilig gevoel?

Af en toe kom ik een Veilig Verkeer Bord tegen met de vraag: ‘Wat is uw snelheid?’ Lijkt een onbelangrijke vraag. Voordat je het weet, ben je het bord allang voorbij. Toch wordt hier even mijn aandacht gevraagd.

Hoe ervaar ik de verkeersregels? Ik moet eerlijk vertellen dat, voordat ik christen werd, dit er voor mij niet veel toe deed. Ja, ik heb toen zo mijn bekeuringen gehad. Een keer tijdens een rit in een bedrijfsauto. Aan het eind van de maand bleek de boete van mijn salaris te zijn afgeschreven. Tja, ik werd er op afgestraft, al had ik zo mijn argumenten.

Galaten 3:24  De wet is dus een tuchtmeester voor mij geweest tot Christus.

De Bijbel spreekt hier over een tuchtmeester, als iemand die over mij waakt, tot Christus.

Ik kan het nu wel waarderen om zo af en toe herinnerd te worden aan bestaande afspraken.

Het heeft mij geleerd om meer gehoorzaam te zijn en mij te schikken. Eenmaal in Christus, kan ik afrekenen met mijn vijanden, die mij tot een gevaar op de weg maken.

Psalm 31:16  Mijn tijden zijn in Uw hand.

Wat een uitspraak van David. Hij legt bewust zijn tijd, plannen, voornemens en doelen in de Hand van zijn God. Soms hoor ik iemand nog wel eens zeggen: ‘Indien God het wil en wij leven, zullen we dit of dat gaan doen’ en hiermee zijn/haar afhankelijkheid verklaren.

Onafhankelijkheid kan zo verleidelijk zijn. Zo is er een automerk met een bepaald type, waarvan gezegd wordt: ‘niemand sterft in deze auto!’ Tjonge, dat vind ik nogal een uitspraak. Door de jaren heen zou met dit type auto geen enkel dodelijk ongeval hebben plaatsgevonden. Het verleidelijke van deze auto is, dat de bestuurder zich veilig waant en met het idee ‘Mij kan niets overkomen’ onbezonnen de weg op gaat.

Johannes 14:27  Mijn vrede laat Ik jullie na. Die vrede is heel anders dan die van de wereld.

Dit is wat Jezus sprak. Zijn vrede is heel anders dan die de wereld je geven kan. Het veilige gevoel dat je bijvoorbeeld in deze auto ervaart is voor een moment. Ga voor het Echte, ga voor het Ware!

Johannes 14:27  Wees dus nooit meer bang of ongerust.

Vertrouw op de Heere je God en ga met Hem op weg!

Lied: There is none like You (Er is niemand zoals U)

https://www.youtube.com/watch?v=wPtSTpAba4w