3 dingen die maken dat het goed met haar gaat

3 dingen die makne dat het goed met haar gaatJouw vrouw is een gever – het stroomt voortdurend uit het reservoir van haar hart. Net zoals jij is zij geschapen met bepaalde behoeftes. Een echtgenoot kan voorkomen dat haar reservoir van geven leeg raakt door haar te geven wat ze nodig heeft.

3 dingen die zij nodig heeft om te leven en te groeien

1. Ze moet gekend en begrepen worden. Ken jij je vrouw…ken je haar echt? Waar ze om geeft? Wat ze belangrijk vindt? Waar ze van houdt? Waar ze bang voor is? Wat haar kwetst en waardoor ze beledigd wordt? Waar ze van geniet? In 1 Petrus 3:7 staat: “laat ons weten om begripvol met haar te leven.” Er is geen één-maat-past-iedereen-model hier. Jouw vrouw is een unieke schepping van God, maar net zoals elke andere vrouw, heeft zij met heel haar hart nodig om gekend en begrepen te worden en het is jouw verantwoordelijkheid om dat begrip te krijgen en te luisteren naar haar hart.

2. Ze moet geëerd en bewonderd worden. In 1 Petrus wordt ons verteld dat wij onze vrouw moeten eren – het is haar recht – God zegt ons dat wij het haar moeten geven. Als mijn  vrouw mijn eer en bewondering ontvangt is het alsof ze energie ontvangt in haar hart, die haar de kracht geeft om door te gaan en ze kan de zorgen die de dag brengt aan!

3. Ze moet overtuigd zijn van jouw liefde. Liefde geven is iets wat vrouwen van nature kunnen, daarom wordt het nergens in de Bijbel van haar gevraagd, maar ons mannen? Ons moest het speciaal verteld worden: Heb je vrouw lief (Efeze 5:25).

 

Soms zijn wij ergens anders op gefocust, soms afgeleid en soms zijn we simpelweg egoïstisch, maar God heeft niet zoveel met onze argumenten. Hij wil onze gehoorzaamheid. Met Jezus als onze standaard, hebben wij nog een lange weg te gaan in het liefhebben van onze vrouwen, op de manier zoals Hij de gemeente lief had en hoe Hij zichzelf voor haar gaf.

 

Als het op het liefhebben van je vrouw aan komt, ben je dan een gever of iemand die neemt? Als we leren om liefde te geven zullen we ontdekken dat we meer terug krijgen dan we ooit dachten te krijgen als we alleen zouden nemen.

Zij giet voortdurend uit vanuit haar hart. Jij moet het reservoir van haar hart vullen, zodat zij kan blijven geven en ze nooit leeg zal zijn.