Kan ik een ander zegenen?

Je zou kunnen denken dat zegenen iets is dat in de kerk gebeurt, toch? Iemand zegenen, dat zouden jij en ik ook kunnen!
Laten we dit eens bekijken vanuit een andere invalshoek.

In de Franse taal zegt men voor zegen: Bénédiction. Als je dit woord bekijkt, dan bestaat het uit twee delen: ‘Béné’ - ‘diction’, vertaalt naar het Nederlands betekent het ‘goed - spreken’. Dit vind ik nu echt leuk om te schrijven, omdat dit woord voor mij nu beter te begrijpen is.

Mattheüs 15:18 Maar wat den mond uitgaat, dat komt uit het hart, ...

Belangrijk is hoe ik over iemand denk in mijn eigen hart. Hoe zou je kunnen zegenen als je het niet met heel je hart doet? Wanneer dit dus niet juist is, zal ik mijn gedachten moeten veranderen. Maar niet alleen dat, ik geloof dat ook onze aangeboren natuur een verandering hiervoor nodig heeft.

Filippenzen 2:5 Blijf erop toezien dat uw innerlijke houding moet zijn zoals die van Christus Jezus.

Eerlijk gezegd weet je gewoon of iemand iets meent of niet. Iets binnenin jou vertelt je dit. Je herkent de liefde. Een oprecht christen zal je laten merken wat dit werkelijke liefhebben is. Hij/zij zal je bemoedigen, troosten, opbeuren, helpen en je eventueel met zachtmoedige wijsheid corrigeren.

Filippenzen 4:5 Laat uw vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn.

Mocht je dit moeilijk vinden, vraag dan de Heere Jezus om je hierbij te helpen. Komt vast goed, want zo ben je voor de ander tot zegen!

Beekje stromend water 2018